ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ

TO DENTRO KAI I KOUNIA

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα
Πρωταγωνιστούν: Mirjana Karanovic, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός, Γιώργος Σουξές

Η Ελένη, μια πετυχημένη γιατρός ελληνικής καταγωγής ζει και εργάζεται στο Λονδίνο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ο πατέρας της, ο Κυριάκος, ζει στην Ελλάδα και είναι δήμαρχος στη μικρή του πόλη. Έχοντας υπάρξει προσφυγόπουλο στη Σερβία μετά τον πόλεμο, κι έχοντας αγωνιστεί για να γυρίσει στην πατρίδα του, ο Κυριάκος δεν έχει συγχωρήσει την Ελένη για την απόφασή της να ζήσει μακριά από την Ελλάδα.

Μια μέρα, ο άντρας της Ελένης χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα επ' αόριστον. Για πρώτη φορά η Ελένη έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής μετανάστευσης. Αναστατωμένη με την προοπτική αυτή, παίρνει την κόρη της Άννα κι επισκέπτεται τον πατέρα της, υποτίθεται για Πασχαλινές διακοπές. Αβέβαιη για το μέλλον θέλει είναι να δώσει στην Άννα μια πατρίδα - εάν ποτέ εκείνη την χρειαστεί. Σε ένα δεύτερο επίπεδο όμως αυτό που πραγματικά λαχταρά είναι να βρει η ίδια ένα δρόμο επιστροφής. Όταν όμως φτάνει σπίτι τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε.

Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εδώ μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά. Τοποθετημένο στην ατμόσφαιρα του Ελληνικού Πάσχα, το σενάριο συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα, πρόσφατη ιστορία και χριστιανική μυθολογία σε μια ιστορία πάνω στην αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

Εκτύπωση Προσθήκη στο Outlook